Blauwe adertjes

Blauwe adertjes

  • Algemeen
  • Resultaat

Algemeen

Als EERSTE in Nederland beschikte de Huid- en Laserkliniek Bravis (voorheen Lievensberg) over een langgepulsde YAG-laser en inmiddels is dus ruime ervaring opgedaan. Deze Laser is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van kleine roodblauwe of paarse spatadertjes op de benen (ook wel gesprongen vaatjes of Besenreiser of Bezemrijs varices of takkenbosvenen genoemd.) Tot voorheen konden deze alleen met ínspuitingen worden behandeld (sclerotherapie). Dit is een nogal moeizaam gebeuren, waarbij middels vele kleine injecties een speciale vloeistof door de adertjes wordt gespoten, die deze adertjes van binnenuit beschadigt. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig, en alleen in zeer ervaren handen worden goede resultaten behaald.

Resultaat

Bij deze nieuwe Laserbehandeling worden de adertjes van buiten af, door de energie van het Laserlicht, sterk verhit waardoor ze beschadigd raken. Door de huid sterk te koelen tijdens en ook meteen na de behandeling raakt de huid niet beschadigd. Direct na de behandeling is er een roodverkleuring van het behandelde gebied die in enkele dagen wegtrekt. Daarna is er nog wel een grijsverkleuring van de adertjes te zien die in 1 a 2 maanden wegtrekt. Meestal is 1 behandeling voldoende. Zonodig vindt na plm. 3 maanden nog een extra behandeling plaats.

Yaglaser

Veel gestelde vragen

 
De longpulsed YAG laser van Huid- en Laserkliniek Bravis (voorheen Lievensberg) is een ultra-moderne, niet invasieve laser die speciaal ontworpen is om kleine hinderlijke spatadertjes op een efficiente manier te verwijderen. Het is de enige Laser die over voldoende vermogen beschikt om deze adertjes aan te kunnen pakken. De Huid- en Laserkliniek kreeg als eerste in Nederland de beschikking over een dergelijke laser.
 
 
De YAG laser zendt een krachtige, zeer zuivere lichtbundel uit. De energie van deze laserstraal wordt in het bloed van de adertjes omgezet in warmte, waardoor de bloedvaatjes beschadigd raken. Het lichaam zelf ruimt de bloedvaatjes in de weken na de behandeling volledig op. Uiteindelijk blijft er niets meer van over. De huid zelf wordt tijdens de Laserbehandeling door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen verhitting, zodat deze niet beschadigd wordt.
 
 
De YAG Laser is vooral geschikt voor de cosmetisch storende roodblauwe/paarse spatadertjes op de benen. Soms komen deze voor in combinatie met grotere spataderen. Meestal is het dan verstandig eerst de grotere spataderen te behandelen met inspuitingen (sclerotherapie) of operatief. De resterende kleine adertjes kunnen dan aansluitend worden behandeld met de YAG laser. Zijn er alleen kleine spatadertjes dan kunnen deze direct behandeld worden.
 
 
Door de laserbehandeling raken de vaatjes permanent beschadigd en deze komen dus niet meer terug. Wel is het zo dat de aanleg om deze kleine spatadertjes te ontwikkelen niet wordt behandeld. In de loop der jaren kunnen er dus weer nieuwe kleine spatadertjes ontstaan. Er is geen bezwaar deze dan opnieuw te behandelen.
 
 
Ja, behandeling met de longpulsed YAG laser is pijnlijk. Hoe groter de bloedvaatjes hoe pijnlijker. Meteen na de behandeling wordt de huid extra gekoeld waardoor de pijn snel over is. Indien nodig kan het te behandelen gebied worden verdoofd. In de meeste gevallen echter wordt de pijn goed verdragen is verdoving niet nodig.
 
 
Na de behandeling is de behandelde huid rood en gezwollen. Dit verdwijnt binnen een of enkele dagen. Soms ontstaan er kleine blaartjes en/of bruine pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen weer vanzelf. De blaartjes vormen een korstje dat er na plm. 8 dagen vanzelf afvalt. De pigmentvlekjes trekken na 2 tot 4 maanden weg.
 
 
Het is verstandig om de eerste dagen na de behandeling regelmatig in te smeren met after sun lotion. Zwachtelen of elastische kousen zijn niet nodig.
Felle zon (en ook zonnebank!) gedurende 4 weken voor en 4 weken na de behandeling vermijden. Gebruik steeds een goede zonnebrandcreme met een beschermingsfactor boven de 20. Er zijn verder geen beperkingen na de behandeling.
 
 
De laserbehandeling met de YAG-laser is alleen geschikt voor cosmetisch storende kleinespatadertjes. Omdat het een cosmetische behandeling is wordt het niet vergoed.

De YAG-laserbehandeling moet niet verward worden met de Endo Veneuze Laser Therapie (EVLT). Dat is een nieuwe laserbehandeling voor grote dikke spataderen. EVLT behandeling wordt gedaan in het ziekenhuis op de poli flebologie en wordt wel vergoed. Meer info over EVLT: http://www.spataderweg.nl/content/pages/Folders/1137

 

 

Voor meer informatie

Informatie
Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling.

Tevredenheid van de cliënt staat voorop!
Wij doen onze uiterste best u een optimale behandeling aan te bieden. Heeft u op- of aanmerkingen over enig aspect van de behandeling, aarzelt u dan niet en geef dat aan ons door!

Stel uw vraag
Bel:      0164 263822
Email:  huidlaser@dermateam.nl